Talking of Which.. Something about HOPE! (first time writing in English… hope or humiliating my self?)

Just find out one of my passions, after my hubby talked a lot about it. He always said that he wants to inspire the world with love. Shout it loud… and make things happen!

Something always tickling my heart when i heard, read, and think about it… Maybe because I meet so many ‘dark’ side, the sadness, and downhearted on my patients… I WANT TO SHOUT HOPE TO THE WORLD!

Hope was personified in Greek mythology as Elpis. When Pandora opened Pandora’s Box, she let out all the evils except one: hope. Apparently, the Greeks considered hope to be as dangerous as all the world’s evils. But without hope to accompany all their troubles, humanity was filled with despair. It was a great relief when Pandora revisited her box and let out hope as well. It may be worthy to note that in the story, hope is represented as weakly leaving the box but is in effect far more potent than any of the major evils.

Its not easy to switch yourself on ‘Hope’ mode. Especially when everything around you seems so dark and unseen. You even can not see yourself. Many times I feel that I can’t stand it anymore. I can’t do it anymore… Many times I temped to yell the word ITS ENOUGH! I won’t do it anymore, I can’t do it anymore. There’s no way I can get through this… There is no hope for this!

Friends… my companion of the journey of life… The good news is: There is hope in the Lord.  But sometimes the image of God seems so blur to us. Sometimes (even every time!) we need God with flesh and ‘form’.       In my case, He always did. He sent me angels with flesh and ‘form’… through people around me, the books I read, the songs I heard, every email I received, even my dog sent me the message of hope. Hope is everywhere… cause Hope is a believe in a positive outcome related to events and circumstances in one’s life.

The problem is: we can’t see it. And even though we seen it… maybe we decide NOT to see it! And then sunk again in the comfort ‘pity’ of yourself. Get up every one.. smell the flavour of hope around you… and in every beat of your heart. One of my dreams is to make at least one book publish international, the book that can bring the message of hope to humanity. But with my ‘sucks’ English… I can’t see there is hope to make that dream come true. But today… this is my first writing in English. I decide to be embarrassed and taking a step! Because I know… there is hope on myself! Yeaaahhhh…

And maybe your problems now is not about making a book. But the point is the same. What makes you feel desperate right now? What makes you think that you’re not good enough, you can’t do something, you can’t be healed, you’re not worthy on something (or somebody)? And those make you drown deeper and deeper, you can’t even say a word.

Friends, we’re created  with an image of God. And that image is perfectness. The devil keep saying to us that negative and pathatic words to us. And that make us think that we can’t do this and that! But that doesn’t change the reality that we are still perfect in Gods eyes. And with the perfectness, we CAN do so many things in life. We CAN be healed, We CAN do our works, We CAN achieve our dreams, We CAN get up from our sins and walk in God’s grace. Not by might, not by power, but by the spirit says the Lord!

As the Greeks considered hope to be as dangerous as all the world’s evils, the evils will do anything to make the hope disappear in our life. Don’t let the evil take away the hope from you!

Ask the strength and grace from our Lord Jesus Christ, Stand for yourself, decide to make your life meaningful, be responsible of your life and spread the hope that you have within to bless other people. Our life is too short to abandoned with despair.  Life is too beautiful to be ignored. You CAN get through all with Jesus…YES YOU CAN! THERE ALWAYS BE HOPE IN YOU! The hope and the strength you can’t imagine yourselves.

yeaaahhhh… I will end this ‘english’ article now! (*fffyyuuiiiihhhh… *) now I am proud of my self… hahaha…!  I finish my first article in English. For you who knew me, you all know how bad my english is! And yes… I am taking a step… don’t care about the grammer, don’t care about anything… (humiliating myself) just spit it out and all the Glory to Him that makes me brave and give me a gut to do this… hehehe… Haleluya!

Georgia On My Mind

Georgia, Georgia
The whole day through (the whole day through)
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind (Georgia on my mind)
I said a Georgia, Georgia
A song of you (a song of you)
Comes as sweet and clear as moonlight through the pines
Other arms reach out to me
Other eyes smile tenderly
Still in the peaceful dreams I see
The road leads back to you

Di tengah pesta dan keramaian, jeritan kemenangan dan pekik    suka cita pesta Olympiade Beijing 2008 lalu, di sisi lain dari belahan dunia, tidak jauh dari keramaian itu ada pekik dan jeritan lain yang terdengar. Di mana ratusan orang yang tidak berdosa berteriak di tengah ke sakitan, kehilangan sanak saudara dan tempat berteduh. Hidup mereka yang tadinya tenang, tiba-tiba berubah menjadi guncangan dan kegelapan masa depan. Bom-bom yang dilepaskan rusia datang silih berganti, dan semua seperti memporak-porandakan hati mereka.

I said Georgia, oh Georgia, no peace I find (no peace i find)
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind (Georgia on my mind oh)
Other arms reach out to me
Other eyes smile tenderly
Still in peaceful dreams I see
The road leads back to you
Oh Georgia,
No peace, no peace I find
Just an old, sweet song
Keeps Georgia on my mind (Georgia on my mind)

Waktu gw kecil dulu, gw pernah bilang ke nyokap… “Lia pengen pergi ke tempat perang, pengen jadi wartawan perang… kayaknya seru…!” Lalu bertahun-tahun kemudian, setelah gw kelar jadi dokter gw berpikir, “Gw pengen pergi jadi dokter di medan perang… asik juga kayaknya ikut red Cross…”

Tapi yang namanya perang ngga pernah seru! Perang selalu membawa luka… bukan saja buat bumi (karena habis di bom-bom in), tetapi terutama buat hati-hati yang hidup di tanah tersebut. Hati-hati yang hancur karena banyak kehilangan. Entah kenapa tadi pagi, saat jam doa gw di mobil, kok tiba-tiba lagu Georgia terdengar di kuping gw, dan tanpa sadar gw memanjatkan salam Maria buat perang di Georgia (biarpun yang gw tahu lagu Georgia itu bukan untuk negara yang sedang perang ini… hehehe)

Setan terus menancamkan ‘kuku’nya lewat kebencian, kesombongan, keserakahan manusia… Gw sendiri ngga habis pikir.. apa sih yang mereka cari dari perang itu. Yahhh.. alasan sih pasti ada aja, tapi apakah itu yang mau disumbangkan bagi kehidupan yang cuma sebentar ini…? yes… no peace I found, just an ‘old sweet’ song…

Other arms reach out to me
Other eyes smile tenderly
Still in peaceful dreams I see
The road leads back to you
Oh Georgia, Georgia
No peace, no peace I find
Just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind (Georgia on my mind)
I said just an old sweet song
Keeps Georgia on my mind

Yes.. lets pray for Georgia. Mari bersama menjadi salah satu penghuni dunia yang membawa kedamaian bukan perang. Membawa kasih bukan kebencian. Berbagi hidup bukan mengambil hidup.

Peace not war,  Love instead of hate,  Lets heal the world and make it better place.

Lets pray hard to Mother Mary for the peace of Georgia. And I said just an old sweet song, that keeps Georgia on my mind,…

and on my pray!

Sing Me Your Song Again Daddy…

sing me your song again daddy...
sing me your song again daddy

Sejak masa kecil, seorang anak perempuan kadang memimpikan hari pernikahannya. Gw selalu memimpikan pernikahan gw dihadiri dan direstui oleh kedua orang tua gw… Dan Puji Tuhan 3 Juni 2004, I was walking down the isle with the first man in my life.

Malam (atau ini sudah pagi sih hehehe…) ini gw nulis blog ini sambil nonton Oprah di Hallmark. Malam ini sedang nge bahas soal anak-anak hasil donor sperma. Anak-anak yang tidak tahu siapa ayahnya, dan selama ini hanya diberi tahu banyak cerita yang berlainan. Bahkan salah satu dari mereka hanya diberi tahu, nama ayah mereka adalah No.46 (nomor donor yang dipilih ibu mereka saat itu)

Buat gw, sama sekali ngga terbayang tumbuh tanpa sosok seorang ayah. Gw punya hubungan yang cukup istimewa dengan bokap gw. Gw dekat dengan nyokap dan bokap dengan cara yang sangat istimewa. Berlainan satu dengan lainnya. Karena posisi nyokap tidak pernah bisa digantikan dengan bokap gw, demikian juga sebaliknya.

Bokap gw hanya manusia biasa. Dia bukan seorang bokap dan suami yang sempurna. Tetapi apapun yang terjadi He always be my dad. Karena dia dan nyokap gw ada di dunia ini dan diijinkan mengecap kehidupan.

Betapa beruntungnya kita mempunyai Bapa di surga. Kalau bokap gw aja yang seorang manusia biasa yang tidak sempurna bisa memberi makna dalam kehidupan gw, apalagi Bapa kita di surga yang menciptakan kita satu persatu. He has the perfectness of love yang kadang tidak kita sadari krn gambar Bapa yang retak dalam hati kita.

Bapa yang mau merelakan apa saja untuk kita anak-anakNya di dunia, bahkan putraNya yang terkasih pun Ia biarkan didera untuk memenangkan jiwa dan keselamatan kita satu persatu. Think how lucky we are… Feel how loved we are. Dan untuk kasus gw, mungkin itu sebabnya gw selalu berasa I am a princess…! Karena gw selalu merasa kedua ayah gw… Bapa gw di surga dan Papa gw di dunia ini selalu menyanyikan lagu cinta buat gw.

Yes.. I am loved by my Daddy… And forever His song of love will linger in my heart! Thank You for the life You gave me and for Your presence in my life… The one I’ll most remember are your songs of love.

Sing me a song again, Daddy
Sing me a happy verse.
Teach me those clever lines you sang
As you carried me on your shoulders.
Sing me that hymn that you so loudly
Sang in church with mom.
Sing it again to me and fill me
With all your words of wisdom.

Comforting words of love when I
Would get home from school in tears.
Somehow your songs have stayed within me
Down through all the years.
Once when my younger heart was broken
Your shoulder was there to cry on.
Sing me those songs I know will linger
Long after you have gone.

I am standing at the threshold
Of a chapter in my life
I am asking for your blessing
As I’m about to be the wife
Of a man I know who loves me
And I’m proud to be his bride.
Dad the time has come for me to leave your side.

So, sing me a song again, Daddy.
Sing me a lullaby.
Wrap me inside your arms, Daddy,
‘Though this is not goodbye.
Your songs will live forever
In my heart. When times get rough
The ones I’ll most remember
Are your songs of love.

The True Us! The Ariefano… :-)

Banyak orang mengenal Riko sebagai sosok pewarta. Dan gw sebagai istri riko yang dikenal galak tetapi istri yang baik… (hihihihihi… Haleluya..!)
Banyak yang mikir kita suci, padahal setiap hari boro-boro suci… masih berusaha untuk melangkah dari kedosaan dan kelemahan kita.
Cuma rahmat Tuhan yang bisa bikin kita kayak gini.

Yahhh… Rahmat Tuhan yang bisa bikin kita tampil bicara di depan umum, atau mungkin juga bisa bikin kita gila kaya foto-foto di bawah ini.
What a fun marriage we have! jarang-jarang ada suami yang mau diajak gila dan ngga tahu malu hehehe… We are Ariefano’s!




Bad Habits Of Husbands, Which Drive Their Wife Crazy…


Artikel di bawah ini lucu juga… biarpun kl di baca-baca… di kasus pernikahan gw, ada beberapa (atau banyak, atau bahkan 90%nya nih ckckckckc) yang justru My Bad Habits yang Drive My Hubby Crazy hahaha..
Buat intermezo aja…

Read some of the fascinating facts where husband’s sense of hygiene and his habits are highly deplorable and the outcome is irritation. How can husbands become disciplined in this matter?

1. Some wife’s either can’t stand or hate when husbands dig their nose and for some husbands, picking their nose in public places is a large problem.

2. Some husbands have the habit of leaving their moustache trimmings all over their wife’s dressing table.

3. Some husbands wear dirty clothes; rarely showers but downpours a good amount of perfume to replace his unpleasant aroma. In addition, few husbands never hang their clothing carefully in wardrobes or take care in not to wrinkle or mess up the clothing of other members of the family.

4. Some husbands sneeze without covering their mouth. The racket sound along with their sneeze is even more embarrassing for some wife’s.

5. The first thing that some husbands accomplish in the morning is monopolizing the newspaper. Plus, they demand or at least expect tea or coffee in their cups or flask.

6. Men and stinking socks are inseparables, which is one of the most irritating habits. Many husbands throw dirty socks under the bed or roll them in their shoes.

7. Some husbands mess a perfectly clean room, which was arranged or well organized by their wife.

8. Some husbands leave the bathroom and toilet in a mess or in a most horrible state.

9. Some husbands walk all over the house in wet slippers, thereby creating dangerous wet spots for wife’s to slip over.

10. Some husbands throw wet towels on bed and some place their unclean ear buds wherever convenient.

11. Some husbands forget their wife’s birthday, anniversaries, list of groceries, their own Tel No, wallets, dinner dates. However, they don’t forget their friends, bosses and secretaries birthdays especially the female secretaries.

12. Most husbands are absent-minded. One husband dropped his wife at one theatre and then he waited endlessly at another 2 km away from the theatre.

13. Most husbands are extremely negligent. They misplace their glasses, keys and most important of all, T.V Remote.

14. Some husbands sip a soft drink awkwardly through the straw. The way they suck is as if they are fitted with some 1000 watt vacuum pump in inside of their mouth.

15. Some husbands have styles of eating. Even morsel that goes into his mouth is eaten with a crackling sound and lips wide open. The moment she looks at him, he stops, only to return again.

16. Most husbands have a one-word solution to any or every problem: “LATER”

17. Some husbands roam in house with their underpants and others walk around the house with a towel wrapped around their waist. Some aren’t ashamed of their BEAR body.

18. Some husbands never close the drawers or wardrobes, when they look for a pair of clean socks or a neat shirt. The wife must follow them around and continually shut the drawers and wardrobes.

19. Some husbands never replace the cap on the toothpaste tube. Some do not shut the tap tightly and it leads to irritating drip and waste of water.

20. Some husbands never carefully remove and replace the items in the fridge. They never rinse the cup, serving dishes, plate or soiled knife but nicely leave them in the kitchen basin and his actions are same even during the absence of domestic help.

21. Some husbands either never place their soiled clothes in the basket or lazy to put them but drop wherever he wishes to and the wife has to be at the back to pick and dispose it.

22. Some husbands never care to clean the ashtrays but promptly fill the ashtrays with ashes, leaving their wife’s to clean them.

23. Most husbands never switch off the lights while leaving the room. They do the same with some electronic goods.

24. Some husbands never close the door gently but slam them roughly. Rough hands!

25. Other unusual habit, which is worth to mention,
a. Some husbands comb their bald head.
b. Shaking their feet while eating, talking and sitting.
c. Scratching on walls while in the telephone.
d. Not buttoning his shirt right to the top or bottom.

A habit is a bad thing that sticks to you like a leech.
Even if the H is taken out, “a bit” remains.
Even if the A is taken out, “bit” remains.
Even if the B is taken out, “it” remains.

Taken from: http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=374742976&blogID=425231621

Brutally Inspired by His Love!


Dalam pengajaran yang diadakan di retreat kemarin, Rm.Deshi Ramadhani SJ (moshi) membawakan pengajaran dari Yohanes bab 5: 1-9. Terutama dijabarkan dari ayat 8 yang bunyinya: “Bangunlah, angkat tilammu, dan berjalanlah”

BANGUNLAH
Si lumpuh tergeletak di pinggir kolam selama 38tahun.Dia menunggu dapat masuk ke dalam kolam yang bergejolak, tetapi ia mempercayai tidak ada yang bisa dia lakukan krn tidak ada yang mau menggendong dia. Saat yesus datang… Ia berkata.. “Bangunlah..”
Bangun artinya mengangkat badan yang selama ini melekat di lantai tempat ia terbaring dan berdiri di atas kedua kakinya. Artinya… banyak hal yang selama ini menjadi keterikatan dan attachment selama kelumpuhan kita. Dan saat Yesus datang dalam hidup kita dan menyuruh kita untuk bangun, pilihan kitalah yang menentukan apakah kita mau melepaskan segala keterikatan kita yang membuat kita lumpuh selama ini, dan dengan iman berdiri di kedua kaki yang diciptakan sejak awal mampu menopang kehidupan kita sesuai dengan citraNya.

ANGKATLAH TILAMMU
Tilam dipakai si lumpuh selama 38tahun dan mengalaskan badan nya dengan bumi. Segala keterikatan dialasi oleh tilam itu. Dan saat Yesus datang mengatakan untuk bangun, si lumpuh segera bangun dan mengangkat tilam itu. Saat bertemu orang farisi, orang farisi menanyakan mengapa ia mengangkat tilam di hari sabat, tetapi si lumpuh berkata: “Orang yang menyuruhnya mengangkat tilam itu, membuatnya dapat berjalan!”
Saat kita menganglat tilam kita, bertobat dan mengangkat semua yang menjadi keterikatan kita selama ini, dan kembali mengikuti perintahNya… segala yang pernah terjadi dapat menjadi kesaksian bagi orang lain. Bahkan bagi orang yang tidak percaya sekalipun.

BERJALANLAH
Saat Yesus menyuruh orang lumpuh ini berjalan, ia dapat berjalan dan setelah itu ia menjadi saksi bagi orang-orang yang melihatnya lumpuh dan tergeletak di pinggir kolam selama 38 tahun. Bila saat nya kita berjalan dan kita mau melakukannya, dengan Yesus (melalui sakramen ekaristi di hari ini) kita akan menjadi saksi Kristus.

PENYEMBAHAN SALIB
Setelah session, di malam itu, kita sama-sama mengingat sengsara Tuhan yang menyelematkan kita. Kita nonton sedikit cuplikan film Passion of The Christ. Romo menawarkan waktu itu… mau lihat versi yang ‘brutal’ atau yang agak soft. Kita memilih nonton yang brutal… karena se ‘soft’ apapun penderitaan Yesus, selalu akan menjadi sangat brutal bila kita benar-benar meresapinya.
Doa dan penyembahan malam itu berlangsung sangat indah dan rasanya me’refresh’ my spirit(at least for me!). Udah lama banget ngga berasa seperti ini…

Yes.. I am inspired by His Love… Brutally Inspired by His Love.
Thanks for everything Lord…

Sedikit foto-foto suasana retreat dan diantaranya hehehe…




Domus Cordis Retreat Orientasi Class 2008

Komunitas kami Domus Cordis mengadakan retreat wajib tahunan yang akan selalu diadakan di liburan Kemerdekaan RI. Jadi tahun ini diadakan tgl.16 dan 17 Agustus 2008, dapat tempat di rumahnya Tante Joice, di daerah Lippo Carita… (yang ternyata juaaauhhhhh… tapi namanya berkat, musti disyukuri! hehehe…)

Kami akhirnya pergi ber-16, krn biarpun acara sudah diumumkan jauh-jauh hari, ada aja yang ngga bisa ikut karena urusan ini itu ehehe…
Moshi (Rm.Deshi Ramadhani SJ), Riko, gw dan Ms. Mindy (secara di rumah gw kosong, ternyata princess doggy satu ini diajak hehehe…) berangkat hari Jumat jam 3pm. Maunya sih sampe di sana duluan. Tapi secara kita berjalan seperti kura(h)dan berhenti2 krn hambatan Europian Resto di karawaci, serta nyasar(h) ke Serang dan bablas sampe ke Labuan, kita sampe di tempat baru jam 9 malam (HALELUYA! hehehe..)

Sampe di sana, sambil nunggu Vera, Chen(H), dan Yuli… gw masak makan malam. Ceritanya sih mau buat Bim Bim Bab kayak yang Tante Mei buat waktu itu. Tapi kok setelah di makan, rasanya kayak Beef Yakiniku… aneh… hehehe
3 wanita itu berdatangan… mulailah rame di vila. Gw teler banget malam itu… mana Mindy ngikutin terus… tidurlah gw duluan. Mana Mindy ngga tahu kenapa jadi manja banget… ngikutin gw ke mana(H)… lumayan juga… Ngga kebayang gw dikuntitin begini terus… sama anjing yang bisa gw bentak aja gw terganggu… jangan(H) ntar ama anak gw juga begitu… matilah… :p

Sabtu pagi semua berdatangan. Mike dan Ocep, Pasutri Balle, The Wikanta’s dan Rhea, Bro Dewo and Sist Angel… dah lengkap deh!
Kita mulai acara dari Sabtu sore sd. Minggu siang… Puji Tuhan semua lancar (sesion akan gw ceritain sendiri ya!), ada As dan Riyo juga yang bantuin masak jadi gw ngga pusing ama konsumsi kita semua.
Abis acara kita misa dan menyanyikan 17 Agustus dengan semangat! Setelah itu kita lomba… lucu banget ngeliatin Dewo yang berusaha menggendong Mbak Avi, Mike yang gendong Chen(H) belum lagi main ngesot(H)an dan gundu…
Biarpun usia bertambah… rasanya sulit ya jadi dewasa…!




Setelah itu kita rame-rame mau sunset-an di pantai carita. Di sana kita abis2an foto(H), dan emang menyenangkan pergi rame(H) ke laut gini… lucu aja… hehehe..
Ini beberapa pose(H) ngga tahu malu kita hehehe…





Dulu gw punya luka yang besar sama yang namanya komunitas dan sulit kembali mempercayai apa artinya persahabatan. Tapi gw bersyukur atas semua yang boleh Dia ‘kembalikan’ dalam kehidupan gw. Mungkin buat orang lain itu ngga terlalu berarti, tetapi buat gw pribadi… as I always said: Friends are like stars… mereka selalu memberi makna dalam setiap keadaan. Dan mereka menyembuhkan gw perlahan.
Kehidupan persahabatan naik dan turun. Kadang gw sebellll banget ama mereka! Malas ketemu mereka… tetapi melebihi semua itu.. they are my second family in this world! and thank God for that…