Jovan: He brings Joy to Our Life

Lagi main ciluk ba di Bumi Joglo Dago Pakar – Jovan lagi nemenin mama papa nya pelayanan di Lembang. Dari kecil ud diajak-ajak pelayanan, karena targetnya… jadi uskup ya Van hehehe…
Yang lucu… dulu awal2 Jovan manggil gw mommy… gw ngga pernah noleh karena ngga biasa. Apalagi si riko dipanggil Daddy… lebih kagak noleh lagi hihihihi…

Advertisements

First day at Manado (1)

2 ½ tahun lalu terakhir gw datang ke kota ini. Sebelum-sebelumnya hampir setiap tahun gw ‘pulang’ ke Manado.

Gw bukan berasal dari Manado, tapi sejak kedatangan gw yang pertama kali di Natal tahun 1999 dan merayakan millennium baru tahun 2000 di satu tempat di daerah Komo dalam, gw seperti memasuki babak baru dalam kehidupan gw yang membawa gw pada pelajaran baru dalam hidup dan membuat gw merasa dekat dengan kota ini sampai sekarang.

26 Desember 1999, gw mendarat untuk pertama kalinya di Manado. Gw ingat sekali keadaan gw waktu itu. Sedih, frustasi, takut, depresi, marah, merasa seperti sampah yang dibuang di tempat yang dipastikan tidak ada yang dapat memungut sampah itu dan sangat tentu saja merasa seperti perempuan yang sangat bodoh!

Waktu gw landing dan melihat hamparan pohon kelapa yang ada di perbukitan Manado, gw berkata dalam hati,”Tuhan… ke hutan mana Engkau buang aku sekarang?”… yang terbayang waktu itu, seperti ada film kartun di kepala gw, rasanya gw seperti ditendang dan melayang dari kepulauan Jawa dan mental sampai ke bagian Utara pulau Sulawesi. Semuanya begitu kosong dan menakutkan… mana waktu itu gw belum dapat tempat tinggal dan belum tahu di mana gw bisa berteduh.

Tetapi … siapa yang menyangka, setelah waktu berlalu kota ini memberikan banyak bukti akan penyelenggaraan tangan Tuhan atas kehidupan gw. Setiap tapak kaki yang gw jejakan di tanah kota ini menyaksikan kemurahan dan kesetiaan Tuhan dalam kehidupan gw.

Kota ini mengajarkan gw untuk memahami bahwa:

l  luka adalah kurikulum sekolah hidup yang baik,

r  rasa sepi adalah pelajaran untuk menikmati keberadaan dirimu sendiri

hadirnya setiap orang (biarpun dia asing) adalah malaikat penjaga yang dikirim dari surga

waktu adalah sahabat setia yang mendewasakan

dan air mata (syukur) adalah pembersih dan desinfektan luka

7 ½ tahun kemudian, gw balik ke kota ini. Waktu gw landing dan melihat hamparan pohon kelapa yang ada di perbukitan Manado, dan kembali gw berkata hati, “Tuhan… Hutan ini terasa melambaikan tangannya kepadaku… menyapa selamat datang kembali!”

Hari ini gw datang dengan Tante gw, dengan misi mencari investor untuk usaha yang sedang kami jalani bersama. Usaha yang gw jalankan juga dengan suami gw (yang 7 ½ tahun lalu, gw tidak mampu berpikir baik tentang suami gw selain kebencian), dan akan bertemu dengan investor2 yang di arrange oleh mantan cowok gw waktu di Manado (yang 7 ½ tahun lalu menjadi sasaran luka gw…).

to be continued…

After 3 years… and I still crying…


Hari ini ngga sengaja gw nemu DVD yang gw ambil dari rumah nyokap beberapa waktu yang lalu. Krn gambar depannya adalah gambar Andre Boceli, gw pikir itu CD klasik biasa.
Ternyata gw ngga liat tulisan di bawahnya: Credo John Paul II. Gw putarlah sambil masih berpikir itu CD lagu. Dan ternyata itu adalah satu DVD remembering the late John Paul II.
And alhasil… tadinya mau kerja sambil dengerin lagu… yang terjadi malah.. gw beruraian air mata di depan komputer.

3 tahun berlalu dari kepergian my dearest Papa. Gw belum pernah kehilangan seumur hidup gw. Orang tua dan mertua gw masih lengkap, belum ada orang terdekat yang pergi meninggalkan gw untuk selamanya. Dan gw juga bukan tipe orang yang mudah merasa dekat dengan seseorang.
Tapi itu tidak berlaku untuk my forever pope in my heart… The late John Paul II.
Gw masih belum bisa menahan air mata yang keluar bila melihat dia, di manapun itu ditayangkan. His life is a legacy for me. And forever I thank God for his presence in my life. Setiap yang dia lakukan rasanya menyirami hati gw dengan kasih. Senyumnya, lambaian tangannya, setiap kata-kata yang diucapkan penuh passion, dan setiap pengorbanan dan silih yang ia lakukan untuk dunia, mengingatkan gw terus untuk menjadi seseorang yang meninggalkan jejas kasih terutama bagi sesama dan gereja.

Here are some of his quotes… love you (and miss you!) Papa and please pray for me always from above!

An excuse is worse and more terrible than a lie,
for an excuse is a lie guarded.

As the family goes, so goes the nation and so goes the whole world in which we live.

Do not abandon yourselves to despair. We are the Easter people and hallelujah is our song.

Freedom consists not in doing what we like, but in having the right to do what we ought.

From now on it is only through a conscious choice and through a deliberate policy that humanity can survive.

Have no fear of moving into the unknown. Simply step out fearlessly knowing that I am with you, therefore no harm can befall you; all is very, very well. Do this in complete faith and confidence.

Humanity should question itself, once more, about the absurd and always unfair phenomenon of war, on whose stage of death and pain only remain standing the negotiating table that could and should have prevented it.

I have a sweet tooth for song and music. This is my Polish sin.

I hope to have communion with the people, that is the most important thing.

I kiss the soil as if I placed a kiss on the hands of a mother, for the homeland is our earthly mother. I consider it my duty to be with my compatriots in this sublime and difficult moment.

Love is never defeated, and I could add, the history of Ireland proves it.

Marriage is an act of will that signifies and involves a mutual gift, which unites the spouses and binds them to their eventual souls, with whom they make up a sole family – a domestic church.

Pervading nationalism imposes its dominion on man today in many different forms and with an aggressiveness that spares no one. The challenge that is already with us is the temptation to accept as true freedom what in reality is only a new form of slavery.

Radical changes in world politics leave America with a heightened responsibility to be, for the world, an example of a genuinely free, democratic, just and humane society.

Science can purify religion from error and superstition. Religion can purify science from idolatry and false absolutes.

Social justice cannot be attained by violence. Violence kills what it intends to create.

Stupidity is also a gift of God, but one mustn’t misuse it.

The cemetery of the victims of human cruelty in our century is extended to include yet another vast cemetery, that of the unborn.

The future starts today, not tomorrow.

The great danger for family life, in the midst of any society whose idols are pleasure, comfort and independence, lies in the fact that people close their hearts and become selfish.

The historical experience of socialist countries has sadly demonstrated that collectivism does not do away with alienation but rather increases it, adding to it a lack of basic necessities and economic inefficiency.

The question confronting the Church today is not any longer whether the man in the street can grasp a religious message, but how to employ the communications media so as to let him have the full impact of the Gospel message.

The United Nations organization has proclaimed 1979 as the Year of the Child. Are the children to receive the arms race from us as a necessary inheritance?

The unworthy successor of Peter who desires to benefit from the immeasurable wealth of Christ feels the great need of your assistance, your prayers, your sacrifice, and he most humbly asks this of you.

The vow of celibacy is a matter of keeping one’s word to Christ and the Church. a duty and a proof of the priest’s inner maturity; it is the expression of his personal dignity.

There are people and nations, Mother, that I would like to say to you by name. I entrust them to you in silence, I entrust them to you in the way that you know best.

To maintain a joyful family requires much from both the parents and the children. Each member of the family has to become, in a special way, the servant of the others.

Today, for the first time in history, a Bishop of Rome sets foot on English soil. This fair land, once a distant outpost of the pagan world, has become, through the preaching of the Gospel, a beloved and gifted portion of Christ’s vineyard.

Violence and arms can never resolve the problems of men.

War is a defeat for humanity.

Wars generally do not resolve the problems for which they are fought and therefore… prove ultimately futile.

What we talked about will have to remain a secret between him and me. I spoke to him as a brother whom I have pardoned and who has my complete trust.

When freedom does not have a purpose, when it does not wish to know anything about the rule of law engraved in the hearts of men and women, when it does not listen to the voice of conscience, it turns against humanity and society.

You are our dearly beloved brothers, and in a certain way, it could be said that you are our elder brothers.

You are priests, not social or political leaders. Let us not be under the illusion that we are serving the Gospel through an exaggerated interest in the wide field of temporal problems.

You will reciprocally promise love, loyalty and matrimonial honesty. We only want for you this day that these words constitute the principle of your entire life and that with the help of divine grace you will observe these solemn vows that today, before God, you formulate.

Young people are threatened… by the evil use of advertising techniques that stimulate the natural inclination to avoid hard work by promising the immediate satisfaction of every desire.

Terapi Bioresonansi Atasi Alergi tanpa Obat – artikel di Pikiran Rakyat Bandung

Terapi Bioresonansi Atasi Alergi tanpa Obat

PERNAHKAH Anda mengalami kulit memerah dan gatal-gatal setelah mengenakan jam tangan atau gelang dari logam? Atau gejala itu terasa usai menyantap “seafood” misalnya? Sangat memungkinkan Anda alergi terhadap zat tertentu. Kalau cuma gatal tak mengapa, tetapi jika alergi nyaris membawa kita ke liang lahat, nanti dulu. Syukurlah kini ada cara menyembuhkan alergi tanpa obat-obatan.

Full version: http://donadivinamed.wordpress.com

I am 16… going on… what? 35…? Oh Noooo! or…


I am 16 going 17.. baby it’s time to think…

Itu potongan lagu dari film Sound of Music. Film favorit gw. Rasanya… baru kmrn gw menunggu-nunggu, kapan ya pantas menyanyikan lagu itu..? karena itu berarti gw bener-bener lagi 16 going on 17.

Years later… TODAY… kemarin tepatnya… gw lagi nonton Oprah pagi sambil menikmati my morning coffee.. and yesterday the topic was… How do you manage yourself in Menopause condition. Jadi di topic ini dijelaskan, bagaimana hormonal chances and psychological changes bisa terjadi di wanita. Dan yang bikin gw ternganga-nganga adalah… Oprah menujukan acara ini untuk wanita usia 35 tahun ke atas. Karena menurut research di Amerika, saat ini wanita 35 tahun ke atas memang belum memasuki masa menopause, tetapi sudah mulai mengalami perubahan psychological.

Oh my my.. I am turning 35 this year…!!!

My hubby pernah bilang… kadang kita ngga sadar, jangan-jangan hidup yang sudah kita jalanin waktu inya ud lebih lama dari pada hidup yang akan kita jalanin. Kalau angka rata-rata kematian di Indonesia adalah 60an, maka bener buat kasus hidup gw… gw ud 35 tahun ini… dan mungkin gw ngga akan sampe 70, sehingga saat ini waktu yang gw jalanin lebih pendek daripada masa gw lahir sampe hari ini…

Dan… apa yang ud gw buat selama ini…?

Rasanya sepanjang hari kemarin jadi permenungan buat gw (biarpun ngga kelihatan merenung krn harus berhadapan ama pasien terus… hehehe…)

Masa sebentar lagi gw sudah melewat usia subur gw…? Punya anak pun belum hehehe…

Masa sebentar lagi gw harus mulai bertempur dengan osteoporosis, dislipedemia, hypertension, and all other menopause diseases?

Masa sebentar lagi harus ada yang manggil gw oma? Sedangkan sekarang kl gw dipanggil Tante aja, taring dan tanduk gw langsung keluar sangking keselnya

Dan masa yang lainnya… It’s a ‘can not believe questions…!’ hehehe…

But hey…

I am 16 going on 35… baby it’s time to be happy and grateful for anything that has happened in my life!


Yes… this is the time of my life… di mana gw ud ada dalam masa yang lebih ‘solid’ dari 35 tahun pertama dalam kehidupan gw… di mana semuanya baru berkembang, dicari, dari diexplore. Semua explorasi dan pengembangan diri pasti akan terus dilakukan, tetapi hari ini yang pasti gw lebih dewasa dari kemarin (dan mudah-mudahan lebih bijaksana dari kmrn).

Banyak kesalahan yang gw lakukan 35 tahun pertama dalam kehidupan gw, kesalahan yang menimbulkan banyak luka.

Tetapi hari ini gw memutuskan…

Tidak ada satupun dari luka itu yang mampu menghentikan langkah gw hari ini.

Tidak ada ada satupun dari luka itu yang gw ijinkan untuk menghentikan mimpi-mimpi gw tercapai.

Kata orang-orang… cewek itu paling ‘mateng’ dan sexy di usia mereka antara 30 sampe 40… wahhh… tahun ini gw bakal mencapai ke maksimal an ke matengan dan ke seksian gw karena gw ada di tengah-tengah… hahaha…!


I am 16 going on 35… baby it’s time to make your dreams come true…


Salah satunya keadaan yang membuat ini dapat tercapai adalah suami gw. Karena dia yang selalu mengingatkan gw, untuk mencapai semuanya ini… (thanks to him.. and thanks to God of course..!)

Hari ini gw bersuka-cita karena apa yang ada dalam kehidupan gw…

I am not a extra rich yet (We will heheh…), but I am rich inside.

That’s really makes my day. Everyday wakes up with hope and expectation. That everything I need and everything I dream will come to me.

Praise the Lord that today… I am 16 going on 35…

PS. Fotonya sementara yang umur 35 dulu, lagi nyari foto gw umur 16an kagak tahu di mana semua hehehe…


-dedicated for one of my aunt.. it’s her birthday today!!! Happy bday T’Linda!-

Rolf and Liesl – Sixteen Going on Seventeen Lyrics


[Rolf:]
You wait, little girl, on an empty stage
For fate to turn the light on
Your life, little girl, is an empty page
That men will want to write on

[Liesl:]
To write on

[Rolf:]
You are sixteen going on seventeen
Baby, it’s time to think
Better beware, be canny and careful
Baby, you’re on the brink

You are sixteen going on seventeen
Fellows will fall in line
Eager young lads and rogues and cads
Will offer you food and wine

Totally unprepared are you
To face a world of men
Timid and shy and scared are you
Of things beyond your ken

You need someone older an wiser
Telling you what to do
I am seventeen going on eighteen
I’ll take care of you

[Liesl:]
I am sixteen going on seventeen
I know that I’m naive
Fellows I meet may tell me I’m sweet
And willingly I believe

I am sixteen going on seventeen
Innocent as a rose
Bachelor dandies, drinkers of brandies
What do I know of those

Totally unprepared am I
To face a world of men
Timid and shy and scared am I
Of things beyond my ken

I need someone older and wiser
Telling me what to do
You are seventeen going on eighteen
I’ll depend on you

I Still Date My Ex-Girlfriend

Call Me Crazy, But She Still Makes My Heart Go Pumpity-Pump


After ten years of marriage, I’m still crazy for this woman.

Being with her is my little piece of heaven on earth.

Here’s my proof: So far, I’ve had 508 romantic dates with my wife. (Yes, my wife. What were you thinking? She’s my ex-girlfriend, right?) That’s once per week for almost 10 beautiful years.

And I’ve loved every single one of them.

Our date night is sacred.

Unless it’s an invitation from the President of the Republic, I say no to all invitations and meetings. Our marriage is what it is today because of those precious 508 dates.

Call me corny. Call me deluded. Call me in denial.

But I really love being with her.

By the way, did you know my wife has magical powers?

When I’m with her, she drains my stress away. When I’m going through a rough time, all I have to do is share my problems to her, and instantly, I feel so much better. With her, I’m at home. And I rest.

I believe couples need to connect with each other in a deep way, or they will drift apart and look for attachments elsewhere.

Aside from our weekly dates, I grab special times I call “spontaneous moments of connection”.

Spontaneous Moments Of Connection

Yesterday afternoon, I came home ready to dive into my work. The usual stuff I do: articles to write, talks to prepare, meetings to plan…

But when I came home, I saw this lovely woman sitting on the couch all by herself.

I thought to myself, “Work can wait,” and I grabbed this opportunity to sit beside the greatest girl on the galaxy. It wasn’t planned. But we were able to talk and connect our hearts. Even just for a few minutes.

Life offers us these fantastic times of bonding. I’ve learned not to miss them: Being stuck in traffic with her. Or waiting for the dentist. Or lining up in the grocery. These times don’t have to be boring if you hold hands and talk.

How To Have A Great Marriage

One day, a young husband came up to me and said, “Bo, I wish my marriage will be as great as yours ten years from now…”

I only had one word for him: “Don’t wish. Decide.”

In that one line, I gave my secret to success.

That’s what separates great marriages and not-so-great marriages.

That’s what separates successful people from unsuccessful people.

Unsuccessful people wish, want, hope, desire for their dreams.

That’s not enough.

Successful people decide to make their dreams happen. Period.

That means they’ll do whatever it takes.

Nothing will stop them.

Failure is not an option.

Let me ask you: Will you do whatever it takes?

For me as a husband, it means…

o practicing “mental” monogamy

o overlooking her faults

o going out of my way to express my love

o prioritizing our dates

o leading my family to God

Note: Just in case you’re in the delusion that I’m a perfect husband, let me make this record straight. I’m far from it. Just ask my wife!

But the important thing is that I’ve decided to become a great husband. And I make that decision everyday. (I struggle towards this dream everyday!)

I’ve realized that this power of decision works in every other area in life…

How To Be A Success In Anything

I’ve also decided to be a financial success.

No ifs, no buts, no excuses. I’ll do everything it takes.

For me, that means sticking to my core gifts, getting wise mentors, reinventing myself, creating a dream team around me, and focusing on loving my customers.

I’ve also decided to be a spiritual person.

That means opening myself to God’s love, walking with integrity, and pursuing my ultimate mission of loving others.

I’ve also decided to be a healthy person.

That means going to the gym daily, eating veggies and fruits, taking supplements, and living with balance.

Don’t Wish. Decide.

“But Bo, I’ve already decided to be a success! But I guess my decision wasn’t strong enough…”

Then that means you haven’t really decided yet.

You’ve just wished.

If you remain in the level of wish, nothing happens.

You must go to the level of decision.

I’m reminded of this Chinese General who invaded an island. Upon landing on the shore, he asked his soldiers to burn their own boats. Obviously, they were shocked. When asked why would they do this insane act of burning their own boats, he said, “We’ll leave this island either as Victors or as dead men. Escape is not an option.”

That’s a decision.

And that’s the kind of decision that will make you succeed in anything.

May your dreams come true,

Bo Sanchez

Talking about my Dreams…?

Let’s talk about DREAMS… 🙂

Waktu gw kecil, gw bermimpi banyak hal… dari punya suami bule sampe punya istana dan tinggal bersama anjing-anjing kesayangan gw.
Dan bersama dengan berjalannya waktu… kegagalan, luka, cemooh, dan hidup yang terasa mulai tidak ramah, sang mimpi mulai menjauh pergi. Sampai akhirnya… timbul kata-kata,”Terserah deh… apa aja!”
Akhir-akhir ini… terutama sejak menikah dengan suami gw (yang bukan bule… tapi at least dia ngakunya Italiano.. hehehe..), dia banyak mengajak gw kembali bermimpi.
Dan gw kembali ke masa-masa kecil gw (look at the picture…) dan membongkar kembali kotak mimpi yang sudah gw masukan ke dalam lemari2 di hati gw.

Gw bermimpi punya RUMAH SEHAT, seperti yang ada di film Patch Adam… di mana semua orang yang datang, sesakit apapun dia, mengalami pemulihan di rumah itu. Biarpun akhirnya mungkin dia harus ‘pergi’, dia pergi dengan satu pengertian bahwa hidupnya berakhir dengan kemenangan dan suka cita. Gw pengen mimpi mereka diwujudkan di rumah sehat itu. Segila dan setidak mungkin apapun itu. Gw pengen setiap hari ada senyum dan tawa yang terdengar di lorong-lorong rumah sehat.
Dan saat tawa itu terdengar, tawa itu memberikan harapan kepada orang banyak saat mereka tidak kuat bangun dari tempat tidur mereka. Tawa itu merangsang pengeluaran hormon yang meringankan rasa nyeri di tubuh mereka… dan yang terutama… tawa itu memberikan satu pengetahuan… bahwa mereka akan ‘baik-baik’ saja karena hidup mereka berharga.

Gw bermimpi… punya SHELTER… a DOMUS (rumah) buat orang-orang yang membutuhkan
(inget film Persuit of Happiness…?), di mana mereka tinggal di sana dan tahu bahwa mereka tidak kekurangan dan mempunya masa depan. Di shelter itu akan dilakukan course-course dan workshop supaya satu hari nanti mereka bisa hidup mandiri. Dari shelter itu akan dikirim orang-orang ke seluruh negeri yang membawa anak-anak yang kekurangan gizi sehingga mereka bisa dirawat di situ. Orang tua yang terlantar dan tidak berdaya dapat tidur dengan tenang dan tidak kelaparan.

Gw bermimpi… have my own PHILHARMONIC ORCHESTRA yang main di Concerst Hall di Eropa dan Amerika… Karena gw ud ketelatan untuk jadi pemain musik, so… gw pengen gw punya satu Orchestra di mana mimpi gw bisa di wujudkan lewat kerja keras orang-orang yang punya talenta dan mimpi yang sama.
So… inspired by August Rush film (Thanks Le… for the info, and my hubby yang ud beli DVD nya hehehe…)
And this is my moms’ dream too… wish she’s still get a change to see one of her dream come true!


Gw bermimpi…
Satu hari nanti bisa KOLABORASI dengan OPRAH’s CHARITY PROJECT… apapun itu.. Angel’s Network, Leadership School, or anything…!
Her life story really inspired me.
And I really looking forward to meet her and work with her…!

Gw bermimpi… sebelum gw meninggalkan dunia ini… at least.. ada 1 BUKU yang gw tulis sendiri dan menjadi berkat bagi banyak orang. Don’t know how, don’t know when…

and one more… maybe this sounds weird… but I dream for my own ZOO atau at least DOG SHELTER buat anjing-anjing terlantar yang di abuse/ dibuang… pokoknya mereka bisa hidup dengan enak di situ! Atau kl Zoo ya kayak Steve Irwin punya di Australi… 🙂

Yes these are my dreams… dan gw percaya ngga ada yang ngga mungkin…Banyak hal yang gw pikir yang ngga mungkin, bisa terjadi dalam kehidupan gw. Dan gw percaya.. it’s just a matter of time! Yes… a matter of time…

Come and Go

Semuanya datang dan pergi dalam kehidupan kita.
Saat kelahiran kita merayakan kedatangan, saat pernikahan kita merayakan satu moment baru kehidupan, dan saat kematian kita melepaskan kepergian.

Begitu juga orang-orang dalam kehidupan kita.
Hanya beberapa orang yang tidak mungkin pergi dalam kenyataan keberadaan kita di dunia ini…
1. Parents (di manapun/ sampai kapanpun mereka ada, tidak pernah dapat memungkiri kenyataan dari mana kita berasal)
2. Siblings (iya kl punya, nah kl kagak…? tetapi siblings juga akhirnya datang dan pergi, apalgi setelah beranjak dewasa dan punya kehidupan masing-masing)
3. Relatives (ini apalagi… kadang ngga ada bedanya ama strangers, tapi kadang bisa sangat dekat ..:p)
4. Friends (ngga ada bedanya sama relative, bedanya cuma hubungan darah… yg hari gini menurut gw ngga terlalu penting)

Dalam kehidupan gw, dari waktu ke waktu gw mulai mengalami kedatangan dan kepergian, dan kadang… itu sangat melelahkan.
Like the picture says, it’s a ‘Dramaticule’ alias… a drama in my life.
Orang-orang yang dulu dekat… tiba-tiba terasa jauh dan tidak terjangkau lagi. Orang yang jauh tiba-tiba datang dan memberi arti dalam kehidupan hari ini.
Gw percaya satu hal… tidak ada satupun… yang datang dalam kehidupan kita dan tidak memberi arti dalam kehidupan kita. Sekecil apapun itu…!
Jadi… hargai setiap perjumpaan, syukuri setiap kesempatan, dan cintai setiap sapaan karena itu akan memberkati kehidupan kita. With its’ own way…

Akhir-akhir ini gw memilih untuk menghargai semuanya itu. Memang gw juga mengurangi frekwensi pertemuan dengan teman-teman/saudara/ siapapun yang akan mewarnai hari gw dengan gerutuan (kadang ketemu sama orang yang complaiiiiiinnnnnn terus, membuat kita jadi ikutan negative terus…), salah satu quotes Oprah bilang: “Surround yourself with only people who are going to lift you higher.” karena itu emang berarti besar dalam keseharian kita…

Tetapi gw tetap mencari satu makna, yang mungkin ingin disampaikan lewat setiap kesempatan yang ada.
Salah satu sahabat gw dan suami (dr.Welly) pernah berkata, dari setiap orang yang ditemui… ia selalu berusaha menangkap, apa yang Allah ingin sampaikan kepada dia… (pastinya yang positive dong…) artinya… siapapun itu… mau orangnya laki/wanita, kaya/miskin, positive/negative, dll.. pasti ada yang akan disampaikan lewat semua itu.

People come and people go
And still it gives meaning in my days
I will always remember

Dr. Nathanson Shares Conversion Story

Dr. Nathanson Conversion Story


FRONT ROYAL — When the founder of the National Association for the Repeal of Abortion Laws (NARAL) converts to Roman Catholicism and dedicates his life to the pro-life cause, heads turn.

Dr. Bernard Nathanson recently told a group at Christendom College in Front Royal the story which led to his reception into the Church by Cardinal John O’Connor of New York on Dec. 9, 1996.

Nathanson spoke of his role as a pioneer in the abortion industry, his diligence in its promotion and his retreat from the business as he realized its fundamental immorality.

Nathanson was born into a Jewish family, but was never serious about his faith and dubbed himself a “Jewish Atheist.” While studying at McGill Medical School in Montreal in the 1950s, he became aware of the “injustice” to women in the lack of availability of legal abortion. Thus his career as an abortion advocate began.

He returned to his native New York and worked solely to advance the cause of abortion with the goal of legalizing the procedure. The result of his non-stop efforts was the establishment of NARAL in 1967.

Nathanson, dubbed the “abortion king” by friends, soon opened clinics which solely performed abortions. However, after only a few years in this atmosphere, he resigned from the clinic in order to pursue other duties. He had not changed his mind about abortion but while away from it he began to look at the reality of the situation.

In the mid-70s, in the dawn of what he called the “secular epiphany,” Nathanson began to carefully examine what he saw in ultrasounds and sonograms. He demanded that he and his colleagues address the ethical and moral questions involved in abortion, which had never been done.

By 1977, Nathanson had answered his own questions. “My views had crystallized and it was clear that abortion was ethically and morally unacceptable,” he said.

In the early 80s, after much reflection on his life, Nathanson was ready to speak for the pro-life cause. He produced and distributed the film “Silent Scream” which showed a videotaped abortion procedure. However, his dramatic presentations were inspired not by religious beliefs but by the scientific evidence which undoubtedly proved the presence of a human being in the womb.

His pro-life work was good, but it was not enough — it did not take away the guilt he felt. In 1993, Nathanson found the spiritual inspiration he was lacking. He realized that he needed forgiveness which he had never sought since leaving the abortion industry and he did not know if it was possible for him to find such mercy. Nathanson knew that he could not face eternal judgment without finding forgiveness and so he turned to a priest friend who gradually helped him to see that the forgiveness and love he needed could only be found in the Church.

He met a new found solace in the words of Christ on the Cross: “Father, forgive them, for they know not what they do.”

His conversion process involved much reading, which he quoted familiarly to the Christendom audience. Especially beloved was the book Pillar of Fire written by Karl Stern, who has been Nathanson’s professor at McGill.

Nathanson himself recently wrote a book about his conversion experience entitled The Hand of God. It was published just prior to his acceptance into the Catholic Church.

Nathanson had always cherished Stern’s teaching and friendship, not knowing that Stern himself was going through the process of converting from Judaism to Catholicism while Nathanson was his student. Stern’s book about his own conversion was a great comfort and inspiration to Nathanson.

Although he placed a lot of emphasis on the role of spiritual reading in his conversion, Nathanson stressed that “none of the great things of life spring from the intellect — they spring from the heart.”

Ultimately, Nathanson’s heart led him to the Church, which offers forgiveness and rest to all who are searching for it.

Noah: Baby Hall of Fame

Noah

Name: Noah Michael Shrader
DOB: October 18, 1999
Weight: 6 lb. 7 oz.On June 3rd 1999 we were told through ultrasound that our son Noah Michael had a rare brain disorder. Numerous doctors told us that our son would never make it through birth and that if he did he would die very soon afterwards. Some doctors told us that abortion was the best option or all involved including the child. Once we told the doctor that we did not believe in abortion they were very distant in the the visits my wife and I made to their offices. One doctor told us that our son had a condition that was not compatible with life and aborting him would save him lots of pain. Our son was born October 18th full term crying his head off. While he had problems he survived for 10 months. We just buried him on August 23, 2000 and must say that my son’s life was a joyful experience that many people would have missed out on if we had aborted him. He touched many people in his life time and will be remembered for years to come by lots of people.